23 maart

23 maart 2016 - Bangkok, Thailand

Gisteren geen verslag kunnen doen, want we hebben de reis naar Bangkok in etappes afgelegd gedurende anderhalve dag. Eerst op 22 maart vanuit Koh Samui (eiland) met een busje gedurende 3/4 u naar de pier, vervolgens in een catamaran gedurende 1 u naar het vasteland: van daaruit met een grote bus gedurende 1 3/4 u naar het treinstation in Surat Thani. In de bus hebben wij ons heetste ritje ooit beleefd. De airco maakte meer lawaai dan dat hij koude lucht produceerde. Ik wed wel dat het 40 gr. was. Om 18.30 u vertrok de nachttrein naar Bangkok, maar eerst hebben we met een aantal reisgenoten nog gezellig ergens gegeten voor een habbekrats.

In de trein was het ook weer gezellig en knus. Een hele belevenis. Ik paste precies in de lengte op zo'n bed. Uiteraard sliepen de mannen boven. Het was wel erg koud. De airco bleef maar draaien. Dit wisten we al, dus hadden we maatregelen getroffen. We kregen uiteraard ook een deken. In de trein werd van alles te drinken en eten aangeboden. Om 21.15u gingen we slapen, want om 5u moesten we wakker worden. Om 5.30u ging het bovenste bed weer omhoog. Toen ik een plasje deed op het toilet zag ik dit plasje op de spoorrails kletteren, juist toen we een lantaarn passeerden.

Je kunt je voorstellen wat er gebeurt met een grote boodschap. Het slapen is eigenlijk best goed gelukt. Langzaam val je in slaap gedeng-gedeng-gedeng, maar ik heb niet over Guus gedroomd.

Vanuit het treinstation in een voorstad van Bangkok vervolgens met een bus ( 6.45u) naar het hotel, alleen bleek er een communicatiestoornis te zijn tussen de reisleider en de tourorganisatie. We werden bij een verkeerd hotel afgezet. Weer de bus in: Om 8.15u waren we uiteindelijk in een magnifiek hotel met een magnifieke kamer nadat we ons eerst tegoed hadden gedaan aan het ontbijt. Er was weer van alles volop te eten. Na het ontbijt zijn we naar de tempel Wat Arun gegaan. Eerst een stukje gelopen, toen met een expresseboot tegenover de tempel en vervolgens met een veerboot naar de andere kant van de rivier. Onderweg probeerde een Thais kereltje ons zover te krijgen dat we een longtailboat zouden nemen en deze zou ons hier en daar heen brengen. Hij hing een leuk verhaal op, maar daar klopte niets van. Hij begeleidde  ons helemaal naar de pier, waar een vrouwtje al klaar zat om alles vast te leggen. Dit zou ons 1600 bath kosten (meer dan 37,50 euro). Toen we hierop niet ingingen zakte de prijs naar 1200 bath. Ook dat deden we niet, want we hadden al lang uitgezocht hoe we veel goedkoper bij de tempel zouden kunnen komen. Uiteindelijk betaalden we voor alles 180 bath: Nog geen 5 euro. Het ventje kwam vervolgens weer achter ons aan, maar we wisten hem af te schudden.

Dit keer hadden we in het hotel weer een kingsize bed, maar hoefden we er geen gebruik van te maken, want om 18u moeten we uitchecken. We hebben wel twee keer lekker gedoucht en een duikje in het zwembad genomen zoals te zien op de foto's.

Om 22.30u gaan we op weg naar het vliegveld. Nou tot morgen dan weer vanuit Venray. We hopen rond de klok van 13 u thuis te zijn.

Oh ja: hebben jullie al naar het videofilmpje gekeken? Een plaatselijk reisleider zegt de naam van Bangkok zoals deze in Thailand officiëel heet.

1. Slavica en Vojko:
    Heel leuk tot morgen
    Slavica
  2. Louis en Dien:
    23 maart 2016
    Hallo fijn verslag , wat een gedoe maar jullie zijn er inmiddels aan gewend.
    Hoor straks wel verder in Venray .
    Goede reis en tot donderdag
    louis
  3. Tineke:
    23 maart 2016
    Wens jullie een heel goede terugvlucht en alvast welkom thuis!
    Acclimatiseer maar op jullie manier.
    Groetjes,
    Tineke