Woensdag 6 november.
6 november 2013 - Venray, Nederland
Heden bezocht ik de cardioloog voor de uitslag van alle onderzoeken tot nu toe.
Hij had goed nieuws en slecht nieuws. Het goede nieuws was dat de fietstest goed was, de thoraxfoto en het ECG + het bloedonderzoek. Het slechte nieuws was dat op de Ct-scan er in de voorste kransslagader een verkalkingkje te zien. Hij wilde daarom een catheterisatie gaan doen. Hij liet mij de plek ook zien. Hij kon echter niet zeggen of de verkalking ook aan de binnenkant zat en hoe "dik" deze was.
Hij had dit ook niet verwacht. Het onderzoek zal binnen 2 weken gaan gebeuren. Een oproep en daarbij horende intake zal volgen. De medicatie die hij de vorige keer stopte heeft hij hervat, waardoor ik nu 7 medicijnen per dag moet gebruiken. Inmiddels heb ik een schoenendoos vol medicijnen in de kast staan. Moet hier wel aan wennen.
Ook mag ik nog steeds geen zware inspanningen doen, dus de moutainbike, de racefiets en het spinnen kan ik voorlopig vergeten. Uiteraard valt mij dit tegen. Ik had eerder iets verwacht aan mijn slokdarm. Relativerend bedenk ik ook dat het niet tot een hartinfarct is gekomen en dat op de bevindingen ingespeeld kan worden. Maar goed dat ik de reis heb afgebroken en niet langer in Thailand ben gebleven. Op 3 oktober bezocht ik de cardioloog voor de eerste keer en nu weet ik al wat er aan de hand was. Was ik in Thailand gebleven dan had ik nu pas een afspraak gekregen.
Inmiddels ben ik bezig om van deze reisblog een fotoboek te maken en is Hanny klaar met het digitale fotoboek van Het Kruidvat. Indien gewenst kan ik dit straks ook doorsturen zodra Het Kruidvat dit toestuurt t.b.v. kennissen en vrienden. Te zijner tijd volgt nog het verhaal van de catheterisatie en hoe het afloopt met de reisverzekering.
Hartelijk dank aan de groepsgenoten van de reis, die hun foto's stuurden. Ze zijn verwerkt in het fotoboek van Het Kruidvat.

Het is balen natuurlijk, dat je de fiets (voorlopig) in de wilgen moet hangen (staan die bij jou in de buurt) Sterkte voor jullie allebei en ik zie toch uit naar het fotoboek. Heel veel groetjes vanuit een skon maar nat Skêndel, ook aan Hannie natuurlijk.
Vele groeten van ons .
Wat vervelend allemaal.
Heel veel sterkte en ik hoop dat ik je gauw zie:)