16 juni van Doolin naar Clifden via Galway: 160 km
16 juni 2018 - Doolin, Ierland
Aan het ontbijt hadden we een Amerikaans echtpaar ontmoet, dat aanvankelijk stilzwijgend at, maar later begon de man toch een conversatie. Hij vertelde vanochtend dat hij layer was en nog steeds werkte. Ze kwamen uit het stadje Olympia in de staat Washington. Ze hadden al veel gereisd. Op de vraag wat hij van Trump vond was het antwoord dat hij niet weg was van deze president.
Na het heerlijke ontbijt namen we afscheid van onze gastvrouw met de belofte reclame te maken voor haar B&B Lakeside View in Doolin. Mijn TomTom kreeg opdracht naar Galway te rijden, maar onderweg wilde hij ons toch weer enkele keren via een zijweggetje laten rijden. Heb nog steeds niet uitgevonden waaraan dit ligt. Hebt alle opties geprobeerd. Eerder ontmoetten wij enkele Duitsers, die hetzelfde probleem aangaven. Gelukkig bleef onze navigator bij de les. In Galway aangekomen was het net zo druk als in Cork, maar we werden netjes naar een parkeergarage geleid. We liepen door enkele drukke winkelstraten en kwamen verschillende straatmuzikanten tegen. In een gezellige pub aten we een tosti with ham and cheese. Twee uur nadat we de auto geparkeerd hadden, reden we alweer op weg naar onze eindbestemming van de dag: Clifden. Onderweg pauzeerden we even in een gebied waar veel meren lagen en kregen we nog een flinke korte bui regen over ons heen. Daarna scheen de zon weer volop. Sommige stukken van de weg waren goed, sommige miserabel. Eenmaal in Clifden aangekomen hebben we de restaurants alvast verkend, want in de B&B konden we nog niet terecht. De B&B Rockmount House lag enkele kilometers buiten Clifden en kon alleen bereikt worden via een steeds smaller wordende weg. Best akelig als je elkaar alleen kunt passeren via een inham in de weg en dat gedurende 2 km. Aangezien we de eerste gasten waren die arriveerden kregen we een kamer met seevieuw. Nadat we gesettled waren hebben we in Clifden een hapje gegeten en konden we vanuit het raam waaraan we zaten in het restaurant observeren hoe mannen met twee uitgerukte brandweerauto's aan de andere kant van de weg kennelijk een brandje moesten blussen. Dit ging erg inefficiënt en rook hebben we niet eens gezien. Morgen lopen we vanuit de B&B via een private path naar The Rocks en 's middags willen we het nabijgelegen nationaal park Connemera bezoeken.
Ans Peters:17 juni 2018Bewonderenswaardig hoe jullie je door alle uitdagingen heen slaan.
Herman:17 juni 2018Een prachtig land, vol leuke mensen, jullie kunnen genieten, het weer is jullie best goed gezind😊, ik ken Galway van “elke dag” regent ‘t wel!