11maart 2025 Dinsdag

11 maart 2025 - Tissamaharama, Sri Lanka

It is a rainy day today: gisteren al, was het dus bekend dat de wandelingen niet door zouden gaan vandaag, maar ook het bezoek aan de Nine Arches Bridge ging niet door. We vertrokken uit het eenvoudige Orient hotel, wat vol was geboekt en de begeleiders daarom in een ander hotel moesten slapen. De plaats van het hotel heette Bandarawela. Sommige gasten hadden een slechte kamer, vooral diegenen die alleen reisden. Voor een van hen kon onze reisleider Dominique (Belgiër) een kamer in een ander hotel regelen. Het eten was er overigens prima. Het personeel was erg vriendelijk. Om 10 uur vertrokken we tijdens regen en het regende gedurende nog enkele uren van onze afdaling van 1200 meter hoogte. Onderweg reden we weer door theeplantages en tussen bergen door.

a8510c4c-e503-4668-8410-ed56cb8a60e8

Ook zagen we dat de school uitging en de kinderen allemaal een uniform droegen.

IMG_3266

IMG_3273 Meisjes zelfs met stropdas.

Haverwege scheen even de zon en we dronken een bakkie cappuccino in Ella in een geliefd café/restaurant genaamd Chill.

IMG_3248Tijdens het verblijf in het restaurant Chill regende het weer.

IMG_3247

Vervolgens gingen we een 20 minuten rijden verderop een waterval bezoeken (Rawana Fall) , waar het erg druk was en velen foto’s maakten en sommige dames poses aannamen. Wij ook, maar bescheiden:

79cc4ea5-8c5a-4156-b45f-9e73014f86df

Wij vervolgden onze weg naar het hotel en kwamen er aan om ongeveer 14 uur, waarna we meteen lunchten. We kregen een mooi kamer met uitzicht op het Tissa lake (een zoetwaterreservoir) en het zwembad. Tijdens de lunch begon het te gieten en viel het water met bakken uit de lucht. Het dak van het restaurant lekte, ik zat als enige er precies onder en ik kwam dus van de regen in de drup.

Morgen gaan we weer op safari naar het grote Yale park en vertrekken om 13 uur. Bij het strandverblijf over twee nachten gaan we ook nog dingen ondernemen, maar dat vertel ik nog niet. Morgenavond nemen onze drie begeleiders afscheid van ons en worden we we begeleid door een lokale gids. Heb de taak op me genomen om in het Engels (niemand bood zich aan)  de drie te bedanken en hen een enveloppe te overhandigen uit de fooienpot.

1. Ans Maes:
    11 maart 2025
    Voor ons weer bekende plekjes !!!!!
    Nog even heerlijk genieten deze laatste dagen.
  2. Hetty:
    11 maart 2025
    Jammer van de regen! Geniet van jullie laatste dagen op Sri Lanka!
  3. Sander cuppen:
    11 maart 2025
    Mooie foto’s!!!!, fijne vakantie nog!!!!
  4. Ans Peters:
    11 maart 2025
    De regen was een echte spelbreker , heel jammer.
    Maar na regen komt zonneschijn, dus nog goede hoop dat de volgende dagen weer prachtig zijn.
  5. Tineke:
    11 maart 2025
    Genoeg beleefd en gezien. Vele plekken kwamen mij bekend voor.
    Een pittige reis, maar dat kunnen jullie. Geniet nog ff voordat je het weet zit je weer in het vliegtuig! groetjes 10
  6. Herman:
    11 maart 2025
    Jammer van al die regen , maar ook deel van de natuur, stijg regens. Ook mooi om te zien en ervaren, geeft ook sfeerrijke plaatjes .
  7. Louis en Dien:
    12 maart 2025
    Mooi verslag of we er zelf bij zijn .
    Veel vakantie plezier.
    Grtz
  8. Hanno:
    14 maart 2025
    Jammer van de regen maar dat schijnt er bij te horen.