11e dag in Engeland: Terugreis
19 juni 2017 - Dover, Verenigd Koninkrijk
Inmiddels zitten we lekker in onze serre te genieten van de avond met een leuke herinnering aan de reis van 2533 km van Venray naar en door Groot Brittannië. We waren gisteren om 9.40u vertrokken uit Corsham bij de B&B. De avond ervoor bezochten we nog het plaatsje Corsham, wat groter was dan we dachten en aten we nog een lekkere Pizza bij een restaurant wat "We Love Pizza" heette.
De eerste kilometers naar de M4 gingen over slechte wegen met veel hobbels en gaten. Ik was er nog steeds niet aan gewend. Ook de snelwegen waren niet overal gladjes zoals in o.a. Nederland. We hadden aanvankelijk voor een route naar Dover gekozen over andere wegen dan de snelweg, mijn vermoeden was dat die snelwegen erg druk zouden zijn en files opleverden. De 400 km die deze weg ging duren was teveel van het goede en we kozen toch maar voor de snelwegen. Achteraf een goede keuze gebleken. Bovendien was die weg korter. Om 12u hadden we al ruim driekwart van de weg afgelegd, ondanks enkele files rond Londen, maar die waren niet lang. We pauzeerden daarom geruime tijd in een wegrestaurant. Om 14.30 u kwamen we al aan bij de boot en na enig zoekwerk vonden we het incheckpunt. Na afgifte van de paspoorten kregen we binnen 15 seconden het "vaarbewijs" voor de boot en we moesten in rij (lane) 50 gaan staan, maar die konden we niet vinden. Die rij bleken we in het begin helemaal voorbij gereden te zijn. Met enig manouvreren kwamen we er toch. Keurig op tijd reden we op de boot en snelden we naar boven om nog enige foto's te maken van de krijtrotsen van Dover. De achterkant van de boot, verschafte ons bij het wegvaren die gelegenheid. Toen we aan kwamen varen keken we eerder door vieze ruiten aan de voorkant van het schip vanuit het restaurant. De laatste foto's zijn goed gelukt. Net voor 16.00u vertrok de boot en net voor 19u ned. tijd kwam hij aan in Duinkerken (Dunkerque). Op de boot hebben we nog lekker warm gegeten en een boek gelezen. Ook kwam ik nog een Hongaars echtpaar tegen wat op de terugweg was naar hun woonplaats in Köln. De rest van de terugweg door Frankrijk en België bleek toch nog drukker te zijn dan verwacht. Bij enkele knooppunten stonden we in de file (o.a. Gendt) Net over de grens van België naar Eindhoven hebben we opnieuw getankt en even gepauzeerd, want we reden alweer van af de boot 3,5 uur. Om 23.30u waren we weer thuis en stond Gijsje ons al op te wachten. Blij dat we er weer waren. Toen pas merkten we dat we erg moe, maar voldaan waren van de mooie reis. Eenieder die de verslagen heeft gelezen heeft enkele foto's kunnen zien. Er volgen er nog een paar, maar Hanny gaar ongetwijfeld een fotoboek maken wat later ter inzage is. Goodby everybody !!!

Fijn te horen dat jullie weer veilig thuis zijn.
Wat hebben jullie een mooie reis gemaakt, ik kijk al uit naar de foto album die er zeker
gaat komen. Onze vakantie rund hausen zit er ook op.
Groetjes en tot gauw Wilma
Rust lekker uit en geniet van de fotos en straks van het boek!
groetjes, P