10e dag in Engeland
17 juni 2017 - Dover, Verenigd Koninkrijk
Na een perfecte nachtrust kregen we een goed ontbijt gereserveerd door de gastvrouw van het B&B terwijl er op de achtergrond soft muziek werd afgespeeld. Om 9.55u namen we de trein naar Oxford vanuit het nabijgelegen plaatsje Chippenham. Overstappen in Didcot. De plattegrond van Oxford zat goed in het geheugen, maar de eerste straten lieten door een verbouwing hun namen niet zien, zodat er van de uitgestippelde route niets terecht kwam. Op een gegeven moment zagen we de straatnamen weer en wisten we waar we waren. De oude gebouwen lieten zich zien, maar het universiteitsgebouw dat we wilden bezichtigen was de gehele dag gesloten. Dus op naar de andere universiteiten. Onderweg werd het steeds drukker en opvallend was dat er alleen taxi's en talloze bussen rondreden, maar geen andere auto's. Die werden in het centrum geweerd. Het ene gebouw was nog mooier dan het andere en op een gegeven moment herkenden we gebouwen van de serie Morse en Lewis., onder andere de Bridge of Sights. We kwamen ook veel verklede studenten tegen met een zwarte toga of met een zwart pak met een anjer op de revers. Ook kwamen we op een gegeven moment studenten tegen helemaal volgespoten met een soort scheerschuim en bij navraag bleken ze geslaagd voor een opleiding. De student op de foto met Hanny was geslaagd voor Pyshics. We zagen de mooie bootjes op de rivier lijkend op de gondola's van Venetië, maar dan hetzelfde als in Cambridge. Je kon je door iemand laten rondvaren of je kon zelf een boot (punter) huren. De laatsten bakten van het sturen weinig goeds, want ze botsten constant tegen de wal of de anderen. Na een panini te hebben gegeten in de oudste Inn van Oxford bezochten we inmiddels bevangen van de warmte een Botanische tuin van de universiteit. Af en toe in de schaduw om bij te komen. Denk wel dat het 30 gr. was. We passeerden aan de achterzijde van de uni een straat met allemaal resten van dat scheerschuim en lege flessen. Er stonden dranghekken die door beveiligers op hun plek werden gezet. " Was this a party from the students?" >>> " Yes, every day during six weeks" antwoordde een beveiliger. Op de terugweg konden we een universiteit van binnen bekijken, die wel toegankelijk was. Natuurlijk betalen. Nu weten we het. De grasperkjes van binnen waren met een kappersschaar bewerkt, zo glad en kort. Je mocht er natuurlijk niet op lopen, maar dat wisten we uit de Morse film.
Vermoeid maar voldaan keerden we met de trein terug, welke op zaterdag niet zo frequent reed als door de weeks, maar minder duur. De terugweg duurde dus langer. 's Avonds hebben we Corsham nader bekeken, de zon scheen nog heel fel en hebben we nog enkele foto's van dit leuke dorp gemaakt. Morgenvroeg op de terugweg naar de haven van Dover om de boot van 16uur te halen. Hopelijk lukt dat.

Goede terugreis en tot ziens!
Ja heel herkenbaar uit Morse en Lewis serie.
Wel thuis..