10 februari

11 februari 2026 - Ninh Binh, Vietnam

Vandaag vertrokken we om 7.45u vanuit het hotel waar we weer goed ontbeten hadden. Er was die avond een bus vol met Indiërs gekomen die de volgende ochtend alweer vertrokken. Eentje was er zo slim om haar koffer tussen onze klaarstaande koffers te zetten. Buiten Hanoi wisselden we van bus en we waren blij dat we uit die drukke chaos waren. Overal brommers (8 miljoen) en auto’s. Allemaal reden ze als gekken door elkaar en ook tegen het verkeer in. De bus was vrijwel nieuw en gebruiken we nu de komende tijd, met onze eigen busboy en chauffeur. We gingen naar Halong Bay (Noorden) en kwamen om 11.30u aan, nadat we eerst een kijkje bij een oester/parelkwekerij waren gaan nemen.

IMG_4614

Zag er allemaal interessant uit. Vervolgens zijn we om 13 u op een cruiseboot

IMG_4615

gestapt en kregen een eigen hut voor een nacht. Direct daarna lunchten we aan boord en al varende door het Karstgebergte genoten we op het zonnedek van de “omgeving”.

IMG_4618

We volgden daarna een demonstratie van het maken van Springrols en verschillende mensen mochten er ook eentje maken (ik ook). Er werd zelfs een wedstrijdje gehouden en de winnares kreeg een schort en een koksmuts. De kok gaf nog een demonstratie van het maken van een zwaan van een tomaat.

IMG_4642

Daarna hebben we gegeten. We kregen allemaal aparte dingen voorgeschoteld.

IMG_4625

Om negen uur gingen we naar bed.

1. Hetty Weijers-Wijgers:
    11 februari 2026
    Mooie foto's. Ik had verwacht dat Sjaak de beste springrol had gemaakt😍
    Fijne voortzetting van de reis!
  2. Louis en Dien:
    11 februari 2026
    Weer een dag vol met leuke nieuwtjes, vooral de parels iet om mee te nemen , teminste als ze waar de hebben. Zag apparte dingen om te eten .Mooie boot lijkt gezellig . Brommers gaos minder leuk .
    Goede voort zetting van jullie reis .
  3. Tineke:
    11 februari 2026
    Interessante reis zo te lezen!
    Geniet ervan en groet 10