Schiphol
27 februari 2025 - Schiphol, Nederland
Nou dat belooft wat: op Schiphol zagen we dat onze vlucht 1 uur vertraging had. Hanny maakte zich al zorgen of we onze aansluiting in Dubai wel zouden halen. Verder heeft Hanny staan klungelen om door de poortjes te komen naar de security en de douane. Haar boardingpass werd niet geaccepteerd. Heb toen hulp ingeroepen van een Schipholdame. Ook zij kreeg geen groen licht voor elkaar. Bij het eerste poortje lukte het uiteindelijk wel. Intussen had Hanny al een hele rode kleur. Deze werd bij de security niet minder toen ze na de scan ook nog helemaal gefouilleerd werd en toen ze haar spullen daarna uit de bak wilde halen werd haar handtas ook nog gecontroleerd. Er werd een swap genomen van haar agenda om te zien of er sporen waren van drugs. Toen had ze het al helemaal gehad en ging haar jas uit. Ze stikte van de warmte. Nou hadden we vanwege de vertraging wel 1 troost: we kregen een voucher om voor 25 euro wat te eten te kopen. Hebben we dus ook gedaan. We hopen dat er verder geen obstakels meer opduiken en zo ja: die lossen we dan wel weer op. Tot horens in Sri Lanka, want daat gaat de reis naartoe.

Hanny was natuurlijk helemaal zenuwachtig, zou ik ook zijn.
Hopelijk gaat nu verder wel alles goed op Schiphol.
Goede vlucht naar Colombo!
Hopelijk verder zonder problemen.
Verder mooie reis , zonder trobels .
Dien en Louis