Dinsdag 24 september
24 september 2013 - Bangkok, Thailand
Om 6u opstaan viel toch nog mee. Het vooruitzicht van een spannende dag maakte het gemakkelijker. Was gisteravond toch wel moe, gezien de dubbele foto's die verstuurd zijn. Nou was de Wifi een keer uitgevallen en moest ik weer van voor af aan beginnen met uitzoeken van de foto's.
We vertrokken stipt om 7u. Het duurde zeker een half uur voordat we Bangkok uit waren. Bangkok is zo groot als de provincie Utrecht en heeft 16 miljoen inwoners. Onze reisleider heeft er nog veel meer over verteld. Als ik dit zou herhalen dan....... Als eerste bezochten we het Koninklijk zomerverblijf Bang Pa-In bij Ayutthaya. De dames moesten "behoorlijk" gekleed zijn. Twee dames hadden er niet bij stilgestaan en moesten kleding huren. Kit gaf een uitleg in het Engels. Die koning was niet arm. We hebben een groot schip gezien wat helemaal uit ivoor was gesneden met veel details. De gebouwen die erbij hoorden waren prachtig.
Het was er gelukkig niet zo druk. Vervolgens liepen we naar een longtailboot, eerst moesten we met een kabelliftje
naar de overzijde, want de betreffende aanlegsteiger bleek onder water te zijn gelopen. Eerst voeren we op een zijtak, later kwamen we op de brede rivier de Chao Phraya. We zagen er veel mooie en minder mooie huizen, ieder met een geestenhuisje ervoor.
Ook zagen we veel sleepboten, die wel drie of vier grote (duw) boten trokken. We zagen geen watervogels. Vervolgens zouden we het gebouw van de VOC bezoeken, maar dit was gesloten. Wel zagen we een plaquette waarop stond dat het oorspronkelijke gebouw er had gestaan.
Daarna bezochten we de tempel Wat Phanan Choeng, waar weer een grote "gouden" Boeddha zat en waar mensen betaalden om een oranje doek naar boven naar de Boeddha gegooid te krijgen.
Kreeg niet mee waarom dit was. Kit en Peter hadden het wel verteld, maar dat was ik vergeten.
Vervolgens zijn we naar de tweede tempel van de dag gegaan genaamd: Wat Yai Chai Mongkon.
Deze was zeer interessant. Kijk maar naar de foto's. Ook hier gaf Kit weer een hele uitleg bij. De invasie door de Burmesen noemde hij ook.
Een van de "torens" stond scheef. Dit kwam door een aardbeving, aldus ik had meegekregen. Ik kon Kit niet altijd volgen.
Vervolgens hebben we gebruik gemaakt van een lekkere lunch op een zeer aparte plek. Smaakte erg goed.
Snel en goed verzorgd. Overigens hebben we steeds de ervaring dat er met het "bedienen" snel, efficient en vriendelijk gewerkt word.
ons, onder het genot van een middagdutje naar Tak. Onderweg heb ik toch nog het ene rijstveld na het andere gezien. Voor het middagdutje vertelde onze reisleider Peter ons hoe zijn zwager monnik werd en hoe dit ritueel verliep. (niets voor mij) Een monnik moet zich aan 227 regels houden. Rond 18 u kwamen we aan in Tak. The Viangtak Riverside Hotel verraad in zijn naam al dat het aan een rivier ligt. Ook hier was het diner lekker. Ook werd er snel geserveerd en afgeruimd op een aangename manier. Het ging niet van zakka, maar van lekker doorwerken. Een grote ananas was veranderd in een vogel waarin ananas zat, kippenvlees, cashewnoten en saus. Daarbij werd van alles geserveerd. Hanny en ik kunnen er nu weer tegen. Morgen gaan we naar Chang Mai, waar we drie nachten zullen blijven. Hoeven we de koffers niet steeds te sluiten. In Chang Mai kunnen we onze kleren ook laten wassen, want drie weken is toch wel erg lang om vuil mee te nemen.
Onze reisgenoten leren we steeds beter kennen en we hebben het gezellig. Er zijn vier wat jongere stelletjes en vier van onze leeftijd. Al met al hebben we het in Thailand goed naar onze zin.
Tot morgen.

het beste maar weer en groetjes, Tineke
Toch wel even wat anders dan het nuchtere Holland.
En prettig gezelschap: Babanders - altijd goed ;-)
Fijn dat jullie zo genieten. Ga zo door.
Groet van Will