Dinsdag 11 juni

11 juni 2024 - Tanum V, Zweden

Gisteravond gingen we om 22.50u naar bed en toen was het nog licht. Waren wel moe. Vanochtend bleek dat we heerlijk geslapen hadden met al die rust in the middle of nowhere. De zon scheen al volop. Na het ontbijt en rustig op gang te zijn gekomen zijn we eerst nog naar Fjällbacka gereden om daar naar een hoog uitkijkpunt over de stad en de haven te gaan. We vonden het punt waar we naar boven konden met een trap, maar na ongeveer tachtig treden doken er ineens grote rotsblokken op, waarover men gedacht had dat we daar wel eens overheen klommen. Nou mooi dus niet en zeker Hanny niet met haar korte beentjes. Dus zijn we weer omgedraaid en hebben in de haven een schouwspel bekeken van een aantal Aziaten die op een aanlegsteiger stonden en een voor een foto’s maakten van een pose waarbij er een  pleziervaartuig werd vastgehouden. Vervolgens hebben we de weg naar Stromstad genomen welke 34 km noordelijker lag aan de kust. In Stromstad was ook een flinke haven voor jachten en rondvaartboten. Ook was er een mooi stadhuis (Stadhus) te bewonderen. We hebben daar in de haven ook geluncht. We namen beide een Ceasar sala. Nou dat was een bak vol met croutons, kip, bacon en salade, waar we beiden moeite mee hadden op het op te krijgen. Na een langere wandeling langs de haven zijn we onze auto weer gaan opzoeken en toen we daar net aankwamen hoorden we volop muziek in de verte aankomen. Bleken het dansende en springende supporters te zijn van een EK Volleybal die op drie aanhangwagens stonden vol met grote luidsprekers en voortgetrokken door tractoren. Daarachter reden nog vele personenauto’s die zwaaiden met vlaggetjes en ook veel lawaai produceerden. Op de terugweg naar ons huisje bezochten we nog, uit het stenen tijdperk, rotsen met tekeningen uit een lange tijd voor Christus. Om 16u waren we weer bij ons huisje en konden we nog steeds genieten van de zon, die al de hele dag volop scheen. Al met al een leuke dag. Benieuwd naar de foto’s? Er zit ook een video bij. Morgen trekken we verder en gaan we naar Sunne (landinwaarts) 263k

1. Rien Weijers:
    11 juni 2024
    Leuk hoor lieve mensen
  2. Louis en Dien:
    12 juni 2024
    Al met al n mooie rustige dag mag ook wel , jullie hebben ook vakantie .
    Mooie foto 's .
    Fijne dag
  3. Ans Maes:
    Ziet er mooi uit.
  4. Herman:
    12 juni 2024
    Mooier weer bij jullie dan hier, leuke foto’s met mooie Zweedse sfeer.