26 februari

26 februari 2026 - Ho Chi Minh City, Vietnam

Met de energie valt het gelukkig mee. We zijn weer om 13.15u in het hotel om eerst nog wat uit te rusten en de koffers te pakken voor vertrek vanavond. Om 5.30u opgestaan en om 7u na het ontbijt met 19 personen vertrokken naar de  Cu Chi tunnels 40 km ten noord westen van Saigon. Er zijn twee verschillende soorten tunnelstelsels. (In totaal is er 201 km aan tunnels met spaden gegraven.) Eentje gebruikt door de Vietcong bij het dorp Ben Dinh tijdens de Vietnamoorlog. (Zover weg van Saigon, omdat daar de vliegvelden en legercomplexen lagen). Het tweede stelsels ligt bij Ben Duoc: deze tunnels zijn aangelegd voor het toerisme en zijn beter uitgerust dan de echte tunnels van de Vietcong. Er zijn nepboobytraps

SAM_1002SAM_0992 Valdeuren

leefvertrekken, keukens, opslagruimten, een wapenkamer en een soort van ziekenhuis.

SAM_1023 Een soort van brancard voor ziekenbehandeling. SAM_1024 Wat instrumentarium.

Ook zijn er schietbanen en uiteraard is er een winkeltje voor souvenirs.

SAM_1028 Een vrouwelijke en mannelijke soldaat.SAM_0062 Sjaak is in een tunnel geweest.SAM_1029 10 meter naast een tunnelingang van een keuken kwam hier de rook uit om te misleiden.SAM_0042 Iemand deed voor hoe je in de tunnel kon kruipen.SAM_1020 Hier een ingang die wat ruimer is.SAM_1009 Hier maken ze van oorlogstuig wat anders.SAM_0050 Een zogenaamde termietenheuvel die in werkelijkheid gaatjes voor frisse luchttoevoer bevatten.

IMG_5015 Na weer een uurtje rijden bezochten we een sociale werkplaats voor lichamelijk beperkte mensen die hele mooie werkstukken maakten met inleggen van “ivoor”.

IMG_5014

Daarna kregen we aldaar noudlesoep aangeboden. Een enorme kom van wel een liter, wel erg lekker.

IMG_5020 Hanny eet met stokjes.

Toen we om 7u vertrokken regende het met 23 gr. Bij de tunnels was het droog en bij de soep regende het weer. Bij de tunnels was het erg benauwd wat temp. Betreft. We hadden een paraplu meegenomen, maar deze was dus niet nodig. Nou dit was het dan weer voor deze reis naar Vietnam. We laten nog wel horen of we goed zijn aangekomen op vrijdag 12.45u. Dank voor alle reactie beste volgers. Tot een volgende reis maar weer.

1. Will:
    Goede terugreis
  2. Herman:
    26 februari 2026
    Mooie en waarschijnlijk ook indrukwekkende afsluiting van jullie reis, veilige terugreis🍀.
  3. Bert en Annie:
    Goede terugreis
  4. Truus:
    26 februari 2026
    Heel mooi om met jullie reis mee te hebben kunnen kijken en lezen.
    Goede reis
  5. Ans Maes:
    26 februari 2026
    Goede terugreis en dank voor de reisverhalen en mooie foto’s. (Voor ons vele herinneringen.)
    Gr. Frank en Ans
  6. Ineke:
    26 februari 2026
    Indrukwekkend! Genieten van alle foto's en bijschriften! Geniet ze!
    Ineke en Piet
  7. Hetty Weijers-Wijgers:
    26 februari 2026
    Indrukwekkend weer! Een goede terugreis en kom veilig aan in Venray😘
  8. Ton en Wilma:
    27 februari 2026
    Als jullie dit lezen zijn jullie al thuis hopelijk een goede vlucht gehad.
    We horen het wel, hebben genoten van de mooie verhalen . Het was weer een hele belevenis.