12 juni 2025.

12 juni 2025 - Keswick, Verenigd Koninkrijk

Na wederom een goede nachtrust en een uitgebreid ontbijt bekeek ik eerst de te rijden route voor vandaag. Wilde niet weer zo’n  Carnavalsroute van gisteren rijden (van links naar rechte en van  boven naar beneden). Na mijn goedkeuring gingen we op weg naar de parkeerplaats voor de te bezoeken waterval Aria Force, 26 km verderop. Nou dat was dus weer betalen….. Maar dat ging niet: een app downloaden en online betalen of munten in de automaat stoppen. Gelukkig stonden meer mensen met die automaat te vechten en niets lukte. Dus toen maar niet betaald. De wandeling naar de waterval verliep aanvankelijk steil door een weiland met schapen die lagen/stonden uit te rusten of te grazen.

SAM_8996

SAM_8966

Later werd het pad wat ruiger (niks voor Hanny)

SAM_8972 Na 30 min. Lopen kwamen we bij de waterval en waren blij met onze bergschoenen en wandelstok. SAM_8977SAM_8974 Dezelfde weg weer terug. Onderweg lekker zonnetje en jassen weer uit. Vervolgens zijn we doorgereden naar Glenridding voor een stoomboottocht van 1 u heen en 1 uur terug op het Ullswater meer. Zonnetje scheen nog steeds en we konden de auto weer voor niets parkeren.SAM_8994SAM_8985 Om 15u waren we weer terug en hadden genoten van het  winderige maar zonnige tochtje. Even Glenridding in geweest en een ijsje gegeten. Vervolgens zijn we op zoek gegaan naar een stone circle (ouder dan die van Stonehenge), maar dat duurde wel even. Onderweg kwamen we niemand tegen en op een achteraf weggetje stond het langs de kant van de weg vol met geparkeerde auto’s.SAM_8479IMG_4052SAM_9012 De cirkel was zo groot, dat ik hem niet goed helemaal zichtbaar op de foto kon krijgen. Om 17u zijn we naar Keswick gereden en daar vonden we weer een parkeerplaats zonder te hoeven betalen (scheelde weer 9,15 euro), maar we moesten wel 1 km lopen naar het centrum. Bij een Italiaan hebben we een enorme pizza gegeten. Konden hem niet op: kregen een doosje mee.IMG_4054 En je gelooft het niet, we waren aanvankelijk alleen in het restaurant en even later kwamen er twee Nederlanders naast ons zitten. Om 19u waren we weer voor de laatste nacht in onze B&B. Ik hoor jullie al denken: ze zullen wel moe zijn, maar we zijn hier niet om uit te rusten. Morgen weer meer.

1. Sander cuppen:
    12 juni 2025
    Wat een grote pizza!!!!🍕
  2. Herman:
    12 juni 2025
    Weer heea beleefd, helemaal niet verkeerd. Een Pizza voor 2 dagen !
    Indrukwekkend, die enorme stenen, en dat er allemaal neergelegd zonder bulldozer en hijskranen.
    Hier vandaag prachtig weer.

Groetjes
  3. Louis en Dien:
    13 juni 2025
    Zo alweer n dag vol met leuke herinneringen. Grote pizza grote stenen en n mooie boottocht.
    Geniet van jullie reis .
  4. Slavica en Vojko:
    13 juni 2025
    Niet te veel pizza’s eten
    Heel mooie foto’s
    Groetjes
  5. Bert en Annie:
    13 juni 2025
    Wij genieten mee met jullie mooie verhalen en foto's