Zevende dag in het Verenigd Koninkrijk

15 juni 2022 - Aberystwyth, Verenigd Koninkrijk

Vanuit Saundersfoot gingen we vandaag op weg naar Aberyswyth, een stad aan de westkust van
Wales, ca. 150 km onderweg via Fishguard en Aberaeron, waar we geluncht hebben. Om 14.45 u waren we al in Aberyswyth en vonden we ons hotel aan de Victoria Terrace: het Glengowerhotel met uitzicht op de Ierse zee. We kregen een kamer op de tweede verdieping en ik sjouwde me een ongeluk met de koffers een paar keer 38 treden op. Goed voor mijn conditie. Na wat bijgekomen te zijn van het sjouwen en het feit, dat we de auto ergens langs de straat moesten parkeren zijn we de boulevard afgelopen. We kwamen een pier tegen uit 1896 en een Old College (The Old College) wat in restauratie was en leegstond. Een magnifiek voormalig universiteitsgebouw. Daarna zijn we naar de resten van Aberyswyth Castle op een heuvel gelopen. Op de terugweg begon de zon volop te stralen en troffen we op het terras van het hotel vele gasten aan (aan de drank). Gelukkig konden we in het hotel dineren. Nu zitten we om 21.10u (engelse tijd) nog volop in de zon te genieten (met het raam open ). Foto’s volgen over een uurtje, (moeten nog ontwikkeld worden.)