4 maart 2025 dinsdag

4 maart 2025 - Trincomalee, Sri Lanka

Inderdaad alweer vroeg op omdat we om half acht klaar moesten staan om te gaan snorkelen. Waterschoenen  mee, handdoek en plastic zak voor alles wat nat kon worden in de boot. Nou dat was wel weer een Carnavalsboot: van voor naar achter en van links naar rechts. Af en toe klapte hij flink op het wateroppervlak. Voordat we instapten kregen we een bril aangemeten en de juiste maat zwemvliezen. Er waren ongeveer 15 deelnemers van de groep. Ook de reisleider ging mee en de Sri Lankese gids Rohan (re).

64bc834d-3ec7-4cfa-98bb-9cb8ce5959ae

Overigens zag ik om half zeven al vissers vanuit onze kamer die bezig waren een net (van twee kanten uit) voort te trekken om vissen te vangen.

IMG_2615 De zon kwam net op.

1d2b8a8b-6936-480d-aeea-8ee64711e1ae Hiernaast de vangst.

Na een half uurtje honkebonken kwamen we aan op Pigeon Island en kregen we verdere instructies. We wisten al dat er direct op het strand koraal zou liggen, maar de confrontatie was tocht indringender dan verwacht. We hadden wel waterschoenen mee, maar de zwemvliezen moesten, zand erin van je voeten etc: heel gedoe, maar dat hoort erbij. Hanny wilde het eerst proberen en kreeg een op een begeleiding van een jongeman met een reddingsboei erbij. Het duurde effe voordat je het trukje in de gaten had met het masker en het mondstuk. Kan je vertellen dat het zoute water in je keel verstikkend werkt. Maar goed: uitspuwen die handel en weer vrolijk door. Het was voor Hanny aanvankelijk wel te doen, maar na 10 minuten hield ze het voor gezien: ze nam de korte route en zag toch wel vissen en koraal. De jongeman ging met mij verder en ik zag onderweg vele mooie vissen, een grote schildpad die koraal over hoop gooide, een kleine haai van twee meter en ook grotere kleurrijke vissen. Ze stoorden zich niet aan de “duikers”. Na 20 minuten zat de duik erop, we moesten binnen een bepaalde zone blijven. Een andere groepsgenoot hing ook aan de reddingsboei. We zwommen wel zelf.

SAM_7692Hier sta ik dan.

SAM_7683 Strandje op Pigeon Island a21f2c69-3f74-4819-9da6-895f47eff6e8 De boten die ons brachten.

Bij terugkomst op het strand, kregen we direct een flesje water aangereikt en later, een stukje meloen en koekjes. De medewerkers van de duikschool waren erg vriendelijk en behulpzaam. Om 11 uur gingen we weer terug. Daarna gedoucht en later geluncht.

SAM_7680 Dit was het eiland. ‘S Middags hebben we nog wat gerust

SAM_7719 In de hangmat.

en gezwommen in het mooie warme zwembad van het hotel.

SAM_7718

Morgen gaan we weer een tempel bezoeken en vertrekken al om 7.45u, dus weer vroeg op.

1. Sander cuppen:
    4 maart 2025
    Erg mooi!!!!!, 👍 🌴☀️, geniet van de fijne vakantie!!!
  2. Louis en Dien:
    4 maart 2025
    Ja weer n dag vol met leuke uitstapjes.
    Snorkelen wat eten enn gezellig zwemmen .
    Lees wel smorgens steeds vroeg op ,als je wat wil zien hoort dat erbei .
    Groetjes van ons.
  3. Herman:
    4 maart 2025
    Ja, snorkelen moet je even leren, maar ze ziet ook de prachtigste dingen onder water, zoals jullie gedaan hebben. Groetjes Herman
  4. Rien Weijers:
    Gezellig dagje uit