6-7 en 8 februari: Spanning en vriendelijkheid.
8 februari 2026 - Hanoi, Vietnam
We gingen vrijdagmiddag 6 febr.dus met de trein nar Schiphol om te overnachten in Citizen M hotel. We wilden niet het risico nemen dat er geen treinenen zouden rijden naar Schiphol op zaterdag 7 febr. Immers die maandag ervoor was dit al het geval. De Spanning zat hem erin dat ik meereisde op de keuzedag van Hanny ‘s abonnement bij de NS met een korting van 40%. Hanny had tevoren al gezien dat we dan voor 16uur uit de trein moesten zijn en dat die trein die we om 14.15u namen pas om 16.13u aankwam. We waren nog niet weg uit Horst-Sevenum of er kwam al een eerste kaartjescontrole en die conductrice zag meteen dat we pas na 16u op Schiphol aankwamen en maakte ons hierop attent. Wij deden natuurlijk of we van niks wisten en toen deed ze niet moeilijk en vond het wel goed zo. Had ze dan een boete moeten geven of weet ik wat? Nou wij blij. Maar na Eindhoven kwam de volgende dame die ons kaartje controleerde. Ze had zich al via de luidsprekers geïntroduceerd (Yvonne). Wij dus weer in spanning, maar ze zei niets over de latere aankomst. Verder liet ze weten dat ze maar tot Utrecht mee zou gaan en dus wachtte ons weer een volgende kans op controle door een derde conductrice. Want we moesten nog via Utrecht richting Amsterdam-Arena en Amsterdam-Zuid. Gelukkig kwam er er niets meer.
Vriendelijkheid.
Toen we de trein binnen kwamen liep ik vooruit om Hanny’s koffer te kunnen overnemen, maar een jongeman droeg haar koffer de trap af en bij het verlaten van de trein deed een andere jongeman hetzelfde bij de openslaande deuren naar het perron.
Verder hebben we die avond lekker ontspannen gegeten op Schiphol en de volgende ochtend hebben we ook ontbeten op Schiphol bij Starbucks. In het hotel bllek het ontbijt per persoon 19 euro p.p. te kosten. Het vliegtuig vertrok precies op tijd naar Dubai
en we stonden versteld van het aantal mensen dat er in verdween 830-300 vlucht verliep voorspoedig, maar na 6uur hadden we toch al een houten achterwerk. Het vliegtuig naar Dubai
vertrok 25 minuten te laat en ook daar zaten weer veel passagiers in waaronder veel kinderen. Had kennelijk te maken met het aanstaande TETfeest ( nieuwjaar). De landing deed ons even schrikken, want het toestel slingerde van links naar rechts. Het ophalen van de koffers duurde anderhalf uur. Komt door die vele passagiers. Er bleken 28 medereizigers te zijn die door de regen naar de bus liepen, die ons naar het hotel bracht in het centrum van Hanoi. De reisleidster heet Anja en we krijgen vanwege veranderde regels pas dinsdag onze eigen bus (er mag tussen 6 en 9 ‘s morgens en s’ avonds niet met een bus uit Hanoi in de stad gereden worden en we brengen zondag en maadag nog in Hanoi door. We hadden wel net als ons Chinagangers een discobu
Het hotel bevatte in de hal mooie schilderijen, waarvan er een een mooie boom liet zien met roze blaadjes, waarvan we er onderweg velen hebben gezien in de aanloop naar het komende feest TET
We moesten al direct de maintenance van het hotel laten komen want de kluis was gesloten en ging niet meer open en de klink van de badkamer hing er aan de binnenkant los bij met het risico van opgesloten te raken. Vanavond hebben we gezamenlijk gegeten (welkomstdiner)in een restaurant in Hanoi city) en moe maar voldaan gaan we nu slapen (Hadden immers twaalf uur bij elkaar in het vliegtuig gezeten) en hopen morgen op mooier weer. Gaan we de stad verkennen. Voor nu welterusten. Het is hier zes uur later dan in Nederland.

Van ons .
Veel indrukwekkende dagen toegewenst.