19 maart

19 maart 2016 - Ko Samui, Thailand

Voor onze begrippen van vakantie was om 7u opstaan toch weer vroeg. Om 8.15u vertrokken we weer met de koffers etc. achterin pickup's over oe-oe wegen naar de pier waar het wachten was op de ferry naar Ko Samui. Het was er een drukte van jewelste. Allemaal backpackers. Honderden. Het wachten in de zon viel niet mee. Van mijn pet en een zakdoek heb ik een tropen petje moeten maken om mijn verbrande nek te beschermen tegen verder onheil. Vannacht bemerkte ik toch enige verbrandingsschade van het snorkelen en het verblijf op de boot. Gelukkig heeft Hanny een zachte verpleegstershand gehanteerd om het leed te verzachten met body lotion.

De ferry zat dus stampvol met o.a. wat ik opving Franse, Duitse en Japanse mensen (kan ook maleisisch of chinees geweest zijn). Om 12.50u kwamen we aan in het hotel wat over een groot oppervlak verspreid ligt. Mooi tussen allemaal palmbomen en 's avonds verlicht. De kamer is ook mooi met uitzicht op het zwembad. We hebben tweemaal in het restaurant gegeten: smaakte allemaal prima. Ook het drinken van een Chang biertje door Hanny en ik natuurlijk banana fruitdrink beviel ons prima.

Morgen hebben we een dagje vrij genomen. Verschillende anderen gingen excursies doen op het eiland. Tevoren hadden we al beslist deze dag voor onszelf te houden.  Het is nu inmiddels 22.35u hier en bij jullie 6 uur eerder. Iedere dag hebben we Facetime met Sander kunnen doen en ook Gijsje kwam even in beeld, blij dat Sander vandaag en morgen de hele dag thuis is.