15 februari
15 februari 2026 - Hue, Vietnam
Na een redelijke nachtrust met minder “loopneuswerk” vond ik Hanny 1,5 meter verderop, zo groot was het bed. De douche was geen echte douche, maar een handdouche tegen de muur in een glad bad. Maar goed het douchen lukte toch. Het ontbijt was goed en we gebruikten het op de 9e verdieping in de open lucht, weer eens wat anders: de koffie was redelijk te drinken, tot nu toe was deze erg sterk geweest. Om 8 uur vertrokken was met de bus naar de Hue CITADEL
gebouwd tussen 1805 en 1832 met daarin de keizerlijke stad (Imperial City, een koninklijk fort en paleis, naast wat de Forbidden Purple City was, met een theater en bibliotheek. In 1993 werd de Citadel van Hue uitgeroepen tot werelderfgoed. Kortom ontsluit de vesting drie concentrische steden: de mcivic City, de Imperial City en de Forbidden Purple City. De citadel is ontworpen volgens de regels van de chinese geomantie ( waarzegkunst op basis van verschijnselen op aarde).
Dit is slechts een kleine selectie van de gebouwen.
Er liepen verschillende dames en heren rond in mooie kleren.
Vervolgens weer effe in de bus en op weg naar een Pagode: Thien Nu Pagoda (1601 zeven verdiepingen).
Daarna hebben we vegetarisch geluncht in een boedhisten klooster en even verderop bezochten wij een soort winkel/kraam waar men demonstreerde hoe wierookstokjes gemaakt werden en waar men van alles kon kopen. Lukte dat niet dan werden we onderweg naar de bus lastig gevallen om een t-shirt of waaier te kopen en noemde een vrouw mij papa.
Rond 15 u kwamen we weer in het hotel aan en waren we verder voor de dag vrij. We hebben even uitgerust, ik heb in de fitnessruimte nog een half uurtje gespind en daarna zijn we naar de rivier gelopen het een drukte dan jewelste was met veel kinderen en op zijn zondags geklede mensen, allemaal in feeststemming. Dinsdag was het nieuwjaar en daar was men nu al mee bezig. Op de kade sprak ons een meisje aan met haar kleine zusje: ze wilde Engels spreken oefenen.
Op de Parfumrivier lagen drakenboten
en voeren ganzenbootjes
Moe maar voldaan zijn we nog even in een Highland Coffeeshop naar binnen gegaan en dronken cappucino en aten een bananengebakje. In verder eten hadden we geen zin voor vandaag.
Frank:15 februari 2026Wij gaan duidelijk “weer terug” in februari 2024.
Hetty Weijers-Wijgers:15 februari 2026Mooie plaatjes! Veel plezier!
Bert en Annie:15 februari 2026Wij genieten van jullie verhalen groetjes Bert en Annie
Leo en mariëtte:15 februari 2026Mooie foto's en leuke verhalen. Zo kun je op afstand mee reizen. We genieten met jullie mee.
Louis en Dien:15 februari 2026Zo een dag je wat minder druk lijkt mij ook een goede beslissing, uitrusten mag ook wel , al kon sjaak het niet laten even te spinnen het race fiets bloed kruipt , ha ha .
Hanno:16 februari 2026🤩🤩🤩